Prioritera planerad utveckling!

Veckans CoachtipsSERVICETIPS - nr 26

Skickat 2006-08-27, Besök Coachtipset.se (tm) och Daglig peppning - följ bloggen.

Veckans Citat

Visa dig uppriktigt intresserad, då blir du intressant. - Okänd

Dina alternativ

Klicka för att ändra dina uppgifter.
Klicka för att sluta mottaga detta brev.

Besök Relationsbyggarna.

 

Senaste Veckans Coachtips

Här listas våra 5 senaste utskicken, du
kan också läsa breven direkt på hemsidan. Klicka på det brev du vill läsa.

2012-10-11 Att vara modig
2012-09-20 Du byggger, bygger upp...
2012-06-20 Det är LÄTTARE nu!
2012-04-23 10 minuter som GÖR SKILLN...
2012-04-04 Säg JA till möjligheten!


Hej ##firstname##!

Välkommen tillbaka efter en underbar sommar! Detta är höstens första Veckans Servicetips och jag hälsar välkommen till alla nya och nygamla läsare. Det glädjer mig att vara igång igen och jag vet att många väntat på tipset - jag har fått e-post som frågat om jag slutat skriva ;-) Men så är absolut inte fallet.

Själv har jag utvecklat mig under sommaren, bl a tre veckor i USA, för att bli ännu bättre på att hjälpa dig och mina uppdragsgivare att förbättras. Är numera både Certifierad NLP Trainer och HNLP Coach. Med många nya idéer, ny energi och perspektiv är jag redo att utvecklas vidare tillsammans med dig. Hur planerar du själv att växa under hösten? I ditt jobb såväl som med hobbies, träning, familj med mera…

Planera och prioritera!
En av mina grundläggande värderingar, som ger mig meningen med mitt arbete, är att jag på olika sätt är med och påverkar. Får människor att skratta, reflektera över sin roll på jobbet och bli nyfikna på hur de kan påverka andra människor. För servicegivare kan det gälla passionen för kunderna, för ledarna handlar det kanske om relationen till medarbetarna. Att inrama det hela med glädje och en avspänd atmosfär är viktigt. Det underlättar för förändring och öppnar upp för nya insikter. Jag har också förmånen att kunna välja. Att välja att arbeta med företag och organisationer som menar allvar med sin strävan för bättre service eller tydligare ledarskap. Och som redan från starten av förändringsarbetet visar vart man vill komma. Finns inte uthålligheten är risken stor att det inte blir bra.

Och komplicera inte förändringsarbetet eller övningarna. Det enkla – uppskattas. Det enkla – kan göras av alla. Det enkla – är verkningsfullt. Det enkla – ger resultat. Och som alltid är det du själv som har ansvaret för att det ska bli något som fortföljer. Det stavas uppföljning ;-)

Kom ihåg:
Misslyckas du med att planera, planerar du för att misslyckas.

Övning: Vad är viktigt och vad är bråttom!
Att prioritera i din resultatlista, vad du ska åstadkomma, gör oftast underverk. Att lägga tiden på rätt arbetsuppgifter istället för akuta utryckningar som någon annan egentligen ska hantera. Har du själv gjort något sådant den senaste veckan?

Gör sådant som är viktigt och bråttom först för att få tid över till saker som är viktiga och mindre bråttom; strategi, planering, nya idéer, produktutveckling, kundvård eller varför inte bara reflektionstid med dig själv. Denna tid får ofta stryka på foten, eller hur?

Kolla in i länken nedan, där hittar du en enkel matris för hur du kan strukturera din dag. (Övning: Planera din tid)

Få dig själv att växa! Kostnadsfria frukostseminarier
Under hösten med start den 13 september kommer vi genomföra kostnadsfria frukostseminarier i Göteborg. 75 minuter för din utveckling , vi bjuder på frukost! Teman som Coacha dig själv, Beteende och motivation och Framgångsrika team.

Ladda hem programmet via länken ned. Kolla också in www.coacha.nu - Mötesplatsen för din utveckling.

Få andra att växa – tipsa om detta brev
Vill du att andra ska få ta del av Veckans SERVICETIPS? Använd länken i slutet av brevet och tipsa en kompis eller kollega. Vill du skicka brevet till flera kollegor eller hela arbetsgruppen? Hör av dig så lägger jag gärna upp er alla på sändlistan.

Uppdaterad!
Och du vet väl att du hittar boktips, artiklar och annan inspiration på hemsidan. Även webshopen är uppdaterad med härligt avslappnande musik och njutningsfulla tankeböcker av Carolina Gårdheim.

Tänkvärt
Många gånger struntar vi i det vi verkligen känner att vi vill till förmån för det vi tror att vi kan uppnå. - Laura Berman Fortgang

Till slut: Njut av den sköna sensommaren och lite regn behöver vi alla för att växa ;-)


Kenth Åkerman